Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg

Het Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg (NSTZ) te Ede ligt centraal in Nederland en vlakbij NS station Ede-Wageningen. Het simulatiecentrum is gevestigd aan het Horapark 9, naast het kantoor van de Interactie Groep.

Cursusruimten

Het simulatiecentrum beschikt over 5 ruime cursusruimten, een regieruimte en een eigen restaurant.

5 ruime cursusruimten

De 5 zeer moderne trainingsruimten zijn zo ingericht dat een ideale interactie tussen instructeur en cursist ontstaat. Zo is er onder andere een volledige IC-kamer nagebootst en zijn er werkende IC-ventilatoren voor invasieve en non-invastieve beademing. Verder zijn er simulaties voor airway management en centraal veneuze catheters. Daarnaast zijn er echografie stations. Er is een uitgebreid pakket aan BLS/ALS en ECG-simulatie mogelijkheden. In maatwerk trainingen is apparatuurinstructie en -certificering mogelijk voor vrijwel elk apparaat dat in de Acute Zorg wordt gebruikt.

Regieruimte

Door middel van een audio- en videoverbinding wordt de simulatieruimte op afstand door de technici en instructeur gemonitord. Hierdoor hebben de cursisten in de simulatieruimte sterk het gevoel dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de patiënt. De instructeur kan op afstand verschillende scenario's doorlopen waarop de cursisten reageren. Door deze werkwijze wordt de Acute Zorg setting realistisch nagebootst. Deze vorm van simulatieonderwijs is essentieel voor teamtrainingen in het kader van Crew Resource Management.

Restaurant

In het gezellige restaurant is plaats voor 25 cursisten en trainers.

Mijn Interactie

Contact

Interactie Groep
Horapark 9, 6717 LZ Ede
T. 0318 - 693 501
Routebeschrijving

E-mail
info@interactiegroep.nl
Algemeen contactformulier
Personeel

Social Media